Kada vam se čini da se sve raspada možda se to baš sve slaže na svoje mesto!

Bog ima drugačiju logiku od naše ljudske i drugačije od nas vidi ljude, stvari i događanja i njihov međusobni odnos.
Kada nam se čini da se nešto u našem životu raspada, s druge strane se to možda slaže baš sve na svoje mesto. Povreda, izdaja ili razočarenje koju si doživeo od drugoga otvorila ti je oči da počneš razmišljati upućuje li te Bog na snagu oprosta koju trebaš pronaći u sebi ili je možda neko drugi potrebniji tvoje ljubavi, neto ko je neće bacati u blato, ko će je ceniti i u čijem ćeš se društvu osećati voljeno.

Ciljevi koji nisu ostvareni možda i nisu bili za tebe, ali se u tvom srcu razvila želja za njih jer si video da i drugi idu za njima, da je lepo imati taj trofej u ruci, da će to proizvesti veliku promenu u tvom životu. Ali možda je tvoj put drugačiji, možda trebaš razmisliti o drugim putevima gde ćeš više imati prilike dati sebe i gde ćeš ostavariti veću razliku u ovom svetu ili se možda trebaš više i jače potruditi i otkriti prave kapacitete svoje duhovne snage.

Bolest nikada ne izgleda kao odskočna daska prema napred, ali zapravo tu imaš mogućnost uvida u samoga sebe, da bolje shvatiš što je u ovom svetu jedino važno i kako je ljudima oko tebe koji prolaze to isto isksutvo. Ne možeš znati dok ne prohodaš u njihovim cipelama, dok ne prođeš iste patnje. Kada budeš imao to iskustvo tvoje će oči gledati drugačije i tvoje će srce osećati drugačije, dublje, snažnije, ljudskije.

Zato dopusti da se stvari raspadaju, da nisu uvek onakve kakve si ih ti planirao, i koji imaju svoj smisa, samo je pitanje vremena kada ćeš to razumeti. Ne brini za to, pusti nekome drugome ko će brinuti, pusti to Bogu, a ti učini ono što najbolje možeš. Videt ćeš da će nakon nekog vremena ruševine oko tebe dobi ce jedan novi izgled, vide ćeš jedan drugačiji svet i shvatit ćeš da je sve to deo velikog Božjeg plana za tvoj život.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Arhiva