Cetri principa duhovnosti

Postoje 4 principa duhovnosti koji su prisutni kod svih nas i u svakodnevnom zivotu

Prvi princip kaže:
“Koga god susreli, to je onaj pravi.” To znači da niko ne ulazi u naš život slučajno. Svi koji nas okružuju, osobe s kojima smo u nekom odnosu, tu su da nas nečemu nauče ilii da nam pomognu da popravimo trenutnu situaciju.

Drugi princip kaže:
“Šta god da se desi, jedina je stvar koja se i mogla desiti.” Ništa, apsolutno ništa od onoga što smo doživeli nije moglo biti drugačije. Čak ni najnevažniji detalj. Nema “…da sam to barem učinio drugačije… tada bi i situacija bila drugačija!” Ne. Ono što se desilo je jedina moguća stvar koja se mogla desiti. Morala se desiti da bismo naučili lekciju i pomakli se napred. Svaka situacija u životu u kojoj se nađemo je apsolutno savršena, čak i kada prkosi našem razumevanju i izaziva naš ego.

Treći princip kaže:
“Svaki trenutak u kojem nešto započinje pravi je trenutak.” Sve počinje u pravom trenutku, ni prerano ni prekasno. Kada smo spremni za to, za nešto novo u svom životu – to je tu, spremno da započne.

Četvrti i poslednji princip kaže: ”Što je gotovo, gotovo je.” To je tako jednostavno! Kada nešto u našem životu završi, to pomaže našem razvoju. Zato, obogaćeni prošlim iskustvom, bolje da to otpustimo i krenemo dalje.
Mislim da nije slučajno da upravo vi sada ovo čitate. Ako su vas ove reči dirnule, to je stoga što vam je upravo ovo bilo potrebno da pročitate. Budite dobri prema sebi i drugima. Volite sebe i volite druge celim svojim bićem, jer jedino smo tada srecni.
Uvek budite radosni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Arhiva