6 mitova i zabluda o analnom seksu

analnimitovi3

Analni seks više nije tabu, ali uz njega su još uvek neopravdano vezani neki mitovi

 

„Ukoliko postoji želja, opuštenost i poverenje u vas, kao i uz korištenje lubrikanta, za vašu partnerku ne samo da analni seks neće biti bolan, nego joj može biti toliko ugodan da doživi i višestruke orgazme“

MIT 1: ANALNI SEKS PRAKTIJU SAMO NASTRANI LJUDI

Analni seks je toliko postao čest i prihvaćen da se više ne smatra čak niti tabuom. „Ljubav na zadnji ulaz“ je danas jedna od omiljenih maštarija većine muškaraca, a prema istrazivanju čak 68% srpkinja ga je isprobalo, a dve trećine od njih su ga nastavile i praktikovati. Dakle, mišljenje da je analni seks samo za nastrane ljude spada u neka prosla vremena.

 

MIT 2: ANALNI SEKS MORA BITI BOLAN

Analni otvor se sastoji od dva mišića – unutrasnjeg i spoljnog sfinktera. Kako je unutrasnji sfinkter povezan s autonomnim živčanim sastavom hoće li analni seks biti bolan ili ne, zavisi o opuštenosti vaše partnerke. Ukoliko postoji želja, opuštenost i poverenje u vas, kao i uz korištenje lubrikanta, za vašu partnerku ne samo da analni seks nece biti bolan, nego joj može biti toliko ugodan da doživi i višestruke orgazme.

 

MIT 3: ANUS NIJE STVOREN ZA POLNE UŽITKE

Ljudsko telo osim genitalija ima jako puno erogenih zona čijim se stimulisanjem može izazvati užitak. Je li analni otvor jedna od erogenih zona? Recimo samo da se u njemu nalazi veliki broj vrlo osetljivih nervnih zavrsetaka čije stimulisanje može stvoriti osećaj ugodnosti. Takođe, pri penetraciji vaš penis istovremeno može stimulisati i vaginu i njezinu g tacku, što samo dodatno povećava uživanje!

analni 2

MIT 4: ANALNI SEKS JE PRLJAV

Da, analni seks je definitivno prljaviji od vaginalnog, ali samo ukoliko se ne vodi računa o higijeni. Pre analnog seksa je dobro istuširati se i oprati oko analnog otvora, a ako baš želite potpunu čistoću može se napraviti i klistir. Takođe, preporučljivo je pri penetraciji koristiti zaštitu koja će vas ne samo zaštititi od potencijalnih polnih bolesti, već i od prljavštine koja bi mogla kod vas uzrokovati infekciju.

 

MIT 5: PRIVLAČNOST ANALNOM SEKSU UKAZUJE NA HOMESEKSUALNE SKLONOSTI

Homoseksualni muškarci praktikuju analni seks jer jedino taj, uz oralni, mogu i praktikovati. Vezu između analnog seksa i potencijalne homoseksualnosti mogu pronaći samo osobe koje padaju pod uticaj homofobnosti. Po toj logici, i oralni seks bi mogao ukazivati na homoseksualnost, pošto ga praktikuju i osobe homoseksualne sklonosti! U analnom seksu svi uživaju, bez obzira na pol i polno usmerenje.

 

MIT 6: ANALNIM SEKSOM SE LAKO MOŽETE ZARAZITI HIV-OM

Analno i rektalno tkivo je osetljivije pa se lakše može povrediti, a samim tim se i povećava mogućnost zaraze polno prenosivim bolestima, uključujući i HIV. Međutim, analni seks ni u kom slučaju ne bi trebali izjednačavati s ovom opakom bolešću.  Ako se analni seks pametno praktikuje, uz upotrebu kondoma i lubrikanta, tada je takav seks isto toliko siguran kao bilo koji drugi oblik seksa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Arhiva