Hulahop za struk koji ostavlja bez daha

Znajte da se sve u početku može činiti teško, ali nemojte odustajati…

Nedavno je, naime, Keli Ozburn na svom profilu na Tviteru napisala kako je za samo pet minuta vrtenja hulahopa ujutro i uveče u roku nekoliko nedelja izgubila čak pet centimetara u struku.

Uz ovo, i supruga američkog predsednika Obame, Mišele Obama, nedavno je popularizovala igranje hulahopa sa svojom kćerkicom, a i Bijonse je rekla kako je stesala stomak nakon porođaja upravo pomoću hulahopa.

Igranje hulahupom smanjuje kalorije i zateže mišiće. U prošlosti je bio jedna od omiljenih dečijih igračaka, a danas se sve češće viđa po fitness centrima na zapadu. Igranje hulahopom nastalo je još u staroj Grčkoj, a zanimljivo je da i one nije bio samo dečija igračka već su ga koristile žene kako mi smršale.

Naziv hulahop je dobio kasnije, a potekao je od tradicionalnog havajskog plesa hula u kojem se rade pokreti karakteristični za vrtene hulahopa.

Hulahop tehnike

Za stomak i struk – razmaknite noge  petnaest centimetara, lagano se podignite na prste i u tom položaju vrtite hulahup oko stomaka i struka.

U početku probajte po pet minuta ujutro i pet uveče, a ako izdržite pola sata odmah ćete osetiti kako su vam se zategnuli mišići na stomaku.

Za čvrste grudi – hulahop dignite visoko, neka bude ispod pazuha i vrtite ga u toj poziciji. Ovim se učvršćuju mišići ispod pazuha čime se podižu grudi.

 

Za čvrstu guzu – hulahop vrtite na bokovima i to što je brže moguće. Ovo učvršćuje i podiže guzu.

Za čvrste noge – hulahop vrtite u struku, ali tako da noge savijete u kolenima koliko god možete, dakle u nekom polučučećem stavu.

Za čvrsta leđa – raširite noge  petnaestak centimetara i vrtite hulahop u struku, ali tako da struk malo nagnete prema napred.

Znajte da se sve u početku može činiti teško, ali nemojte odustajati. Kada jednom uđete u štos, sve će biti ‘piece of cake’.

Takođe, naučite se pravilno držati, dakle uvucite stomak i guzu, a ramena potisnite prema dole kako ne bi došlo do povreda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Arhiva