Tantra-ritualno spajanje,duh,telo,energija

 

Tantrički seks usmerava naša čula i vodi nas da uživamo u seksu na način koji do sada nismo poznavali. Milovanja u istočnjačkog svetu predstavljaju seriju vežbi koje služe da odloži i koncentriše seksualna energija, kako bi ekspodirala onda kada to konačno budemo poželeli.
A kontrola te energije, zahvaljujući kojem vođenje ljubavi traje daleko duže, postiže se praksom. Pre početka praktikovanja tantričkog vođenja ljubavi neophodno je odbaciti sve predrasude o telu i seksualnosti i popričati s partnerom o tome šta voli i želi u seksu. Kada se sve te ograde sruše, sam čin vođenja ljubavi dovodi do katarzičnog oslobođenja.

Rođena u Indiji prije 6000 godina, Tantra se pojavila kao pobuna protiv organizirane religije, koja je smatrala da se seksualnost treba odbaciti da bi se došlo do prosvetljenja. U njenom najautentičnijem obliku, tantra zabranjuje mušku ejakulaciju kao glavni cilj muškarčevog seksualnog iskustva. Veruje da preokupacija ejakulacijom (za koju je većina nas zasigurno kriva) troši seksualnu energiju i krade ženi potencijal za višestruke orgazme. Međutim, žene mogu (i na to ih se potiče) ejakulirati uz pomoć tantričkih tehnika.

Parovi ne trebaju usvojiti tantrički panteon da bi imali koristi od seksualne mudrosti ove drevne vještine. Tantričke seksualne prakse nas uče kako produžiti seksualni odnos i efektivno iskoristiti moćne orgazmične energije.

Tantrički seks uključuje dodirivanje, meditaciju, disanje i, naravno, orgazme. Teoretski, zaista vešti tantrički ljubavnici mogu dovesti jedno drugo do orgazma samo gledajući se s druge strane prostorije, a čak i početnici u umeću tantričkog vođenja ljubavi otkrivaju da jednostavne stvari poput masaže, laganog dodira i ritmičkog disanja pojačavaju uzbuđenje i izoštravaju čula.

OSNOVNE TEHNIKE TANTRICKOG SEXA

Tantrička tradicija stavlja naglasak na pripreme za vođenje ljubavi. Erotski rituali kao oni navedeni gore se fokusiraju na razmeni užitka, buđenju osecanja i omogućavanju paru da komunicira na visokom fizičkom i emocionalnom nivou.

Održite visoki nivo intimnosti. Gledajte jedno drugo ravno u oči koliko god možete. Obaspite lice, vrat i ramena vašeg ljubavnika laganim poljupcima i šapćite slatke sitnice tako da mu kolena klecaju, a srce brže kuca. Pomognite jedno drugom da se oseća voljeno i poželjno.

Idite polako. Dugo i sporo napredovanje pomaže muškarcima u kontrolisanju orgazma, a kod žena pobuđuje uzbuđenje. Fokusirajte se jedno na drugo. Ako vam misli odlutaju, upotrebite kretnje tela da vas vrate i koncentrisite se na svog ljubavnika i radost seksa.

Kontrolisite disanje. Oduprite se potrebi da dišete brzo. Brzo disanje i dahtanje uzrokuje uzbuđenje i ubrzava orgazam. Umesto toga, dišite polako i duboko, iz stomaka, postepeno izdišući. Postane li vam disanje čujno (neki predlažu da proizvodite zvukove kao Darth Vader), to može zaokupiti vašu svest i lakše ćete kontrolisati, pogotovo muškarci, napredovanje orgazma.

Menjajte položaje kako bi istražili svoju fleksibilnost. Mnogi položaji nam mogu pomoći da prebrodimo vlastite blokade. Oni nam omogućuju da pređemo preko vlastitih društvenih pravila ponašanja i istražimo tabue kao izvore seksualne i ljudske snage, kao što to potiče drevna tantrička tradicija. Eksperimentisajući s različitim položajima, u kojima je ponekad dominantan muškarac, a ponekad žena, istražujete svoju sposobnost da budete snažni i nežni, da dajete i primate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Arhiva