Putovanje kao seansa

Od trenutka kada krenete da razmisljate o putovanju pocinje da vas obuzima neki cudan mir,da vam telo preplavljuje pozitivna energija,a andofrin hormon srece sve jace luci.

Kada bi me neko pitao koju destinaciju za putovanje da predlozim…stvarno bi predlozio sve,mislim svaki predeo je lep na svoj nacin,odise svojom nekom lepotom…

Zasto sam izabrao prvo ovu destinaciju za predlog?To cu ostaviti da sami odgovorite.

Putovanje moze biti lek,relaksacija,razonoda,tako da od bezbroj seansa koje nude razni strucnjaci,najbolje je izabrati ovu.

Meteori, neverovatni kompleks manastira u Grčkoj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U blizini reke Penej u Grčkoj, u podnožju planine Pind, iznad ravnice Tesalije, nalazi se niz geoloških čuda koja strce iz zemlje. Njihovo ime je Meteori, što u prevodu znači lebdeće stene ili stene obešene o nebo. Vetar, voda i okrutna klima ovde su isklesali niz divovskih stena, odosno stubova od peščenjaka, neke visoke i po nekoliko stotina metara.

Na ovim stubovima su se još od 15. veka gradili pravoslavni manastiri. Ukupno ih je izgrađeno 24, a do danas ih je ostalo samo 6 očuvanih – 5 muških i jedan ženski. 1988. godine Meteori kompleks manastira postao je deo Svetske baštine kada je i uvršten na UNESCO-ov popis.
Prvi monasi na ovom području pojavili su se u 11. veku, ali manastire na ovako nedostupnim lokacijama počeli su graditi tek 1453. godine zbog zabrinutosti oko osmanlijskih osvajanja regije (neke nedostupne manastire su počeli graditi i ranije, ali oni ne pripadaju Meteora kompleksu).Manastirima se  pristupalo putem ogromnih merdevina ili putem dugačkih mreža napravljenih od užadi, koja su se menjala samo kada bi ih, prema rečima monaha, “Gospod slomio.” Danas se manastirima može pristupiti stepenicama uklesanim u stenu, ili mostovima koji do njih vode sa obližnjih stena

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Arhiva