Masaza na plazi

Autor teksta:Ivica Cvetkovic

masaza Ako uživate na odmoru, leškareći pored vode, priuštite sebi masažu koja će opustiti vaše telo… Tai, Ajurvede ili kalifornijske masaže će vam učiniti veliko zadovoljstvo. Otkrijte tehnike koje će vam omogućiti da se oslobodite stresa.
Sunce, tirkizno more i pesak… mesto iz snova na kome sebi dajete privilegiju da se relaksirate. Ako danas reči kao što su blagostanje, zen i opuštanje imaju sve više uspeha, onda su masaže sve više u modi. Čak i na plažama! Umesto da ostanete vezani za svoju ležaljku, prepustite se nežnim dodirima vašeg masera koji blagotvorno deluju na vaše telo i duh.
Prepustiti telo rukama nekog stranog eksperta, čak i na nekoliko trenutaka. Nekada nije bilo dopustivo u zapadnom društvu, dok je u Aziji i Africi masaža deo higijene. Tek pre nekih desetak godina su se masaže ustalile u Evropi, u medicinske, sportske i erotske svrhe.
Suočeni sa stresom, sve se više okrećemo masažama koje se danas obavljaju u institucijama za oporavak i u centrima talasoterapije. Zašto ne i na obali mora, zavaljeni u ležaljci, daleko od stresa i zagađenja? Odmor je idelno vreme da obnovite energiju. Bilo da je nežna ili intenzivna, na celom telu ili samo na delu, masaža je efikasno sredstvo da se oslobodite tenzije.
Pojava masaže na plaži je najpre uzela maha na plažama azijskih i karipskih zemalja (Tajland, Indija, Dominikanska republika), a onda se proširila i na evropskim obalama. Ponuda masaža je najveća na privatnim plažama, gde maser dolazi na zakazani tretman. Moguće je pronaći masere i na gradskim plažama, a one su i pristupačnije. Uživaćete u tehnici masaže koju sami odaberete.
Međutim, maseri na gradskim plažama često nisu dovoljno kvalifikovani i nisu kineziterapeuti. Iako imaju iskustva u nekoj tehnici, ne treba očekivati da ta masaža ima terapeutsko dejstvo. Naime, ako želite masažu koja će stimulisati protok krvi, opustiti mišiće i bolove u leđima, ili poboljšati varenje, san i respiratorni kapacitet, treba se obratiti profesionalnom fizioterapeutu. Masaže koje se obavljaju na plažama i u spa centrima treba da za jedini cilj imaju relaksaciju.masaza2
Nema potrebe da iščekujete povratak sa odmora da biste otkrili dobrobiti istočnih masaža. Na plaži uživajte u tradicionalnim tehnikama koje dolaze sa kraja sveta. Šaka ulja i spretni prsti su dovoljni da opuste telo, probude čula i izoštre percepciju.
Tai masaža proističe iz mešavine indijske tehnike Ajurvede i jedne kineske tehnike, a poznata je po tome da reguliše telesnu energiju. Od svih azijskih tehnika, ova je najkompletnija. Pažnja! Ova masaža nema erotskih elemenata. Usmerena je pre svega opuštanju od stresa. Počiva na principima kineske akupunkture i istezanja. Okrepljujuća i stimulišuća, idealna je za povratak energije i blaženstva. Tradicionalno se praktikuje na tankom dušeku i bez ulja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Arhiva