Anti celulit masaza

Vakuum masaža protiv celulita

Proleće je pravo vreme da počnete da razmišljate o celulitu koji ne izgleda nimalo privlačno i zato ga se treba rešiti na vreme. Najefikasniji način u tome je vakuum masaža, veoma popularna u svetu. Ova vrsta terapije poznata je od davnina kada se radilo sa teglama i čašama. Njima se pravio vakuum i pritisak koji je razbijao naslage celulita. U pitanju je anticelulit program koji se danas radi specijalnim aparatima.
Pošto je važno da se cirkulacija kože uravnoteži, prvi deo vakuum masaže je fangoterapija koja se sastoji od nanošenja toplog lekovitog blata na problematične delove. Ono je bogato algama i oligoelementima koji deluju blagotvorno na kožu. Tokom 20 minuta delovanja blato priprema kapsule za sledeću fazu, manuelnu masažu- kaže terapeut Peđa Filipović iz masaž-kluba „Professional“ (Karađorđeva 49), i dodaje da se tokom sledeće faze ne smeju pojaviti modrice i bol.
Manuelni deo anticelulit programa ne sme da bude grub. Ove pokrete treba prilagoditi osobi i dozirati tako da ne ostavljaju modrice za sobom. Poenta je da se pokrene cirkulacija krvi i limfna drenaža, a taj proces započinje masažom stomaka- kaže terapeut Peđa Filipović.
Da bi delovanje manuelne masaže bilo efikasnije, važno je izabrati adekvatna ulja. Dobitne kombinacije su jojoba, kleka i žalfija, ili bademovo ulje s limunom, ruzmarinom i bergamotom. Kada se pažljivo odabranim pokretima stimulišu cirkulacija i metabolizam kože, terapeut prelazi na glavni deo masaže- vakuum terapija, koja se, prema rečima Peđa Filipovića, smatra terapijom budućnosti.
Aparat sa čašama, koji je zamenio tegle iz drevnih metoda, razbija celulit pulsirajućim pritiskom. Sa posebno oblikovanim aplikatorima koji u sredini imaju rotirajuće kuglice stvaraju se kožni nabori u kojima dolazi do masaže i rastezanja potkožnog tkiva. Vakuum masažu najpre započinjemo stimulacijom limfnih stabala i puteva vrata i natključnog dela, kao i vakuumom stomaka. Nastavljamo sa vakum masažom butina po tačnom redosledu limfne drenaže. Posle masaže idu četiri čašice koje se fiksiraju na ugrožena mesta – kaže terapeut iz masaž-kluba „Professional“, i objašnjava da je tretman celulita složen problem koji ćete trajno rešiti samo ukoliko ga tako shvatite.
Rešavanje celulita je čitav program koji podrazumeva pravilnu ishranu, unos tečnosti i vežbe. Najbolji rezultati ovim tretmanom postižu se ukoliko se započne prvog dana posle menstruacije i sprovodi se svakodnevno deset dana – kaže terapeut Peđa Filipović.

Što više tečnosti
Tokom antcelulit tretmana važno je da se unosi veća količina tečnosti kako bi se sve pokrenuto izbacilo iz tela. U suprotnom, oslobođene supstance ostaju u telu i talože se u unutrašnjim organima. Unos potrebne količine tečnosti (u to su uključene tečnosti iz povrća i voća) dobija se kada se telesna težina podeli sa 20. Tako je osobi sa 60 kg potrebno tri litara vode.
Čaj od nevena
Prateći deo svake masaže u klubu „Professional“ jeste ispijanje odgovarajućeg čaja. Uz vakuum masažu, terapeut Peđa Filipović preporučuje čaj od nevena.
– Ova biljka ima drenirajući efekat. Osim nje, tokom svakog anticelulit programa preporučuju se čajevi od kukuruzne svile, peteljki trešanja ili peršuna – kaže terapeut.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Arhiva